Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

witamina c lewoskrętna

    • Cena: 99,00 zł
  • szt.

100% naturalna, lewoskrętna Witamina C

100 kapsułek dla Twojego zdrowia


Witamina C zamknięta w naszych kapsułkach jest w 100% bioorganiczna. Wysycenie witaminą C warunkuje prawidłowe funkcjonowanie naszego organizmu, człowiek nie wytwarza jej, jak inne ssaki, we własnej wątrobie. W związku z tym musimy ją pozyskiwać z pożywienia i z suplementów diety. Witaminę C-olway czerpiemy prosto z natury – z gryki kiełkującej i z gorzkiej pomarańczy. Te dwie rośliny uznane są obecnie za jedne z najcenniejszych naturalnych jej źródeł, ze względu na wysoką biodostępność i doskonałe powiązania flawonoidowe. Zadbaliśmy by jakość i efektywność ekstraktu wykorzystywanych surowców przewyższała inne produkty suplementacyjne na rynku.  



Podstawowe korzyści

  • Pomaga w produkcji kolagenu, który utrzymuje w dobrej kondycji naczynia krwionośne, kości i skórę.
  • Wspomaga działanie Twojego układu odpornościowego, metabolizmu a zmniejszenie uczucia zmęczenia i znużenia poprawi Twoje ogólne samopoczucie
  • 100 % naturalna, lewoskrętna, bez wypełniaczy i syntetyzowanego kwasu askorbinowego



Składniki: Ekstrakt z kiełkujących nasion gryki zwyczajnej (Fogopyrum esculentum Moench), ekstrakt z pomarańczy gorzkiej (Citrus aurantium L). Sunstancje pomocnicze: Żelatyna rybia (otulina kapsułki), stearynian magnezu (naturalna substancja przeciwzbrylająca)

1 kapsułka 615mg (zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia) zawiera:
-
Ekstrakt z nasion gryki zwyczajnej (Fagopyrum esculentum Moench) 125mg, w tym witamina C 50mg
-
Ekstrakt z gorzkiej pomarańczy (Citrus aurantium L.) 375mg, w tym witamina C 150mg

Zalecany sposób użycia:
Suplementacyjnie zażywać 1 kapsułkę dziennie w porze najbardziej oddalonej od posiłku zawierającego owoce, warzywa lub inne źródła naturalnej witaminy C. Zalecane jest również rozdzielnie dawki poprzez rozsypanie zawartości kapsułki do spożywanych w ciągu dnia posiłków. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Zwiększenia dawki w ciągu dnia wymaga konsultacji z lekarzem. Preparat nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Przechowywanie:
w temperaturze pokojowej w zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Przeciwskazania:
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników suplementu.
 

ZALECANA PORCJA DO SPOŻYCIA ZAWIERA 200 mg WITAMINY C CO STANOWI 250% ZALECANEGO DZIENNEGO SPOŻYCIA


Gram wiedzy

Pewnie wielu internautom nasuwa się pytanie: po co COLWAY zaoferował konsumentom własną witaminę C, gdy w Europie dopuszczono do obrotu blisko 8 tysięcy różnych produktów o tej właśnie nazwie? Czy w dzisiejszych czasach można opracować wyjątkowy produkt w tak szczelnie wypełnionej niszy rynkowej? Okazało się, że można. Blisko 96% artykułów nabywanych przez konsumentów całego świata, to syntezowany zwykle w chińskich fabrykach z amerykańskiej dekstrozy prawoskrętny, krystaliczny kwas askorbinowy. Formę, jakiej nie znały przez milion lat nasze organizmy, a zatem źle ją przyswajają. Kolejne 3% to mieszanki tego pierwszego z witaminą ekstrahowaną z biomasy. Zaledwie zaś nikły odsetek stanowią czystej postaci preparaty roślinne. Nawet wówczas jednak biodostępność witaminy C w tych produktach jest bardzo różna. Najlepszej witaminy C, jaka zawierają pędy wzrostu roślin spotyka się na rynku bardzo mało, gdyż nie jest to intratny biznes.

Witamina C-olway pozyskiwana jest z kiełków gryki oraz z owoców, skór, albedo i liści młodej pomarańczy gorzkiej. Nie zawiera wypełniaczy i dodatków kwasu askorbinowego, ani jego pochodnych. Jest bioorganiczna, lewoskrętna i awangardowa. Suplementy oparte o te składniki roślinne zdobywają popyt wśród koneserów.


Jerzy Zięba autor książki "Ukryte terapie" - wywiad o witaminie C i kolagenie.


Witamina C jest najważniejszą spośród witamin przyjmowanych w naszym pożywieniu, choćby z powodu jej roli w procesie powstawania kolagenu ustrojowego - białka młodości i głównego składnika tkanki łącznej. Człowiek jest jednym z niewielu ssaków, którego organizm nie wytwarza w wątrobie witaminy C.


Nie zawsze mamy możliwość skutecznie zadbać o regularne dostarczanie organizmowi witaminy C. Ponadto liczne, niekorzystne czynniki cywilizacyjne coraz częściej stawiają nas w szeregu osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na tę substancję. Syntetyzowany najczęściej z dekstrozy kukurydzianej kwas askorbinowy, stanowiący całość lub część składu przytłaczającej większości produktów dystrybuowanych na świecie jako witamina c - jest słabo przyswajalny przez nasz organizm, a zażywanie go systematycznie bądź w dużych dawkach powodować może niekorzystne dla zdrowia skutki uboczne.


Witamina C naturalna, całkowicie bioorganiczna i lewoskrętna wchłania się natomiast tak samo jak pozyskiwana z pokarmu. Takie samo bowiem jest jej pochodzenie. W Witaminie C C-olway źródłem witaminy są wyłącznie rośliny zawierające ją w postaci najbardziej biodostępnej dla ustroju. Gryka kiełkująca i pomarańcza gorzka nie są rekordzistkami pod względem zawartości procentowej witaminy C w masie dostarczającego ją surowca( tak, jak np acerola czy dzika róża) jednak witaminy występujące w tych roślinach cechuje najwyższa biodostępność czyli stopień w jakim witamina ta jest uwalniana w przewodzie pokarmowym z połączeń biochemicznych występujących w roślinie-dawcy a następnie wchłaniana i rozprowadzana do tkanek narządów. Witaminę C w kiełkach gryki i pomarańczy gorzkiej cechuje także coś znacznie ważniejszego - mianowicie bardzo wysoka aktywność biologiczna - stopień w jakim witamina c jest przyswajalna z pożywienia, w jakim spełnia swoje funkcje w organizmie i w jakim zapobiega objawom niedoboru tej substancji.


Witamina C C-olway jest suplementem zawierającym po prostu dwa ekstrakty roślinne i niezbędną ilość substancji przeciwzbrylającej (również pochodzenia naturalnego), bez której nie można by było ich zakapsułkować. Zrezygnowano z dodania askorbinianów mineralnych i jakichkolwiek innych form dodatkowych witaminy C a także kompleksów bioflawonoidowych, gdyż takie połączenie, choć często stosowane przez wytwórców witamin, nie występuje w naturze. Zielona gryka i cytrusy zawierają wystarczającą ilość flawonoidów w połączeniach naturalnych z witaminą c.

Ekstrakty roślin zawierających witaminę C, nawet tych, które cechuje jej wysoka zawartość procentowa, charakteryzuje to, że potrzebna jest duża ich masa, która w produkcie końcowym daje efektywnie dużą dawkę czystej witaminy. Dlatego wytwórcy posiłkują się kwasem askorbinowym, który jest poza tym komponentem bardzo tanim.


Wybór Colway padł na ekstrakty gryki i gorzkiej pomarańczy także dlatego, że zawierają one relatywnie bardzo dużo witaminy C (do 26% i do 40%). Inaczej mówiąc, należą do rekordzistów wydajności efektywnej ekstrakcji.  Pozwoliło to skomponować kapsułkę zawierającą wyłącznie witaminę naturalną, bioorganiczną o relatywnie dużej dozie samej, czystej witaminy. Powstał produkt unikalny w skali europejskiej.


Gryka i gorzka pomarańcza wreszcie również dlatego, że sa to komponenty synergizujące działanie naturalnej witaminy z działaniem wielu innych substancji korzystnych dla zdrowia.


GRYKA:

Jest rośliną od tysięcy lat pożytkowaną w medycynie wschodniej m.in. do zwalczania nadciśnienia, słabego krążenia, alergii, żylaków, odmrożeń, dysfunkcji naczyń kapilarnych i wielu innych dolegliwości a także całego spektrum objawów przedwczesnego starzenia się organizmu. Z ziaren gruki pozyskuje się rutynę, kwarcetynę, hesperydynę, hiperozyd, angiotensynę oraz inhibitory lipasy. Zawierają one witaminy B1, B2, PP oraz P a także białko (12-15%) i osiem cennych aminokwasówjak np. lizynę, lecytynę, koenzym Q10,lipidy, minerały i kwasy organiczne. Z gryki kiełkującej ekstrahuje się najbardziej poiżądaną, bo o największej przyswajalności w organizmie ludzkim. W dojrzałych ziarnach gryki witaminy C praktycznie już nie ma, bo roślina zagospodarowuje całą jej witalną moc biologiczną na etapie kiełkowania.  Liofilizaty i ekstraktyzielonej gryki są wysoko cenionym komponentem dodatków żywnościowych, ponieważ jej kiełki kumulują także ogromna ilość flawonoidów ( do 46 000 ppm). Ekstrakt z kiełkujących nasion gryki zawierać może nawet do 26% najbardziej pożądanej przez ustrój lewoskrętnej witaminy C.


GORZKA POMARAŃCZA:

Nie jest owocem jadalnym, ale stanowi wspaniałe źródło lewoskrętnej witaminy C, której ilość w standaryzowanym produkie stanowi nawet 42%. Gorzkie pomarańcze są znacznie bogatsze w witaminę C od jadalnych, ale również w polifenole, antocyjany i inne silne przeciwutleniacze, kwasy roślinne, beta-karoten, prowitaminy, witaminy B1, B2, B6 i minerały. Oprócz zawartości znakomicie przyswajalnej witaminy C, pomarańcza gorzka słynie przede wszystkim z ekstrahowanej z jej owoców synefryny. Synefryna ma potwierdzone naukowowłaściwości stymulujące procesy termogenezy i rokładu tłuszczów a także zdolność obniżania apetytu.

Składniki:

- Ekstrakt z kiełkujących nasion gryki zwyczajnej (Fagopyrum esculentum Moench) 200 mg

- Ekstrakt z owocu pomarańczy gorzkiej (Citrus aurantium L.) 375 mg

Substancje pomocnicze:

Żelatyna rybia (otulina kapsułki), stearynian magnezu (naturalna substancja przeciwzbrylająca).


OPAKOWANIE ZAWIERA 100 kapsułek     




Pamiętaj, że suplementy to specjalnie dobrane składniki odżywcze wzbogacające twoją dietę. Nie można ich traktować jak lekarstw. Nie zastąpią one zrównoważonej diety. Jeśli masz jakieś pytania bądź wątpliwości co do zażywania suplementu, skonsultuj się z twoim lekarzem rodzinnym.


Zachęcamy do zapoznania się z wyjątkową na rynku polskim publikacją, w której każdy znajdzie coś dla siebie.

Wiele jest jeszcze dowodów dobrego działania na organizm człowieka. Zebrane są one w publikację, która porusza również kwestie lewoskrętności, suplementacji jako takiej, przeprowadza czytelnika, niejako edukując, poprzez gąszcz tysięcy zarejestrowanych „naturalnych” witamin C. Pozycja, do której warto wracać. Polecamy




WITAMINA C LEWOSKRĘTNA
Wysyłamy w ciągu 24h

Dostępny

  • 99,00 zł